Loving Me E-Shop!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ναι, φοβάμαι και το κάνω.


Εχεις σκεφτεί τι πιθανότητες θα ανοιχτούν στη ζωή σου και ποιά θαύματα θα συμβούν αν αρχίσεις να κάνεις ό,τι φοβάσαι και να αντιμετωπίζεις τους δράκους της ζωής σου; Να κάνεις ό,τι φοβάσαι ακόμα και όταν φοβάσαι; Να πάψεις να φοβάσαι κάνοντας αυτό που φοβάσαι; Να νίωσεις καλά με τον εαυτό σου μπαίνοντας σε δράση;

Είναι φυσικό να φοβάσαι όταν αρχίσεις κάτι πέρα από αυτά που έχεις συνηθίσεις να κάνεις. Το να αισθάνεσαι ασφαλής σε μία ζωή που αγαπάς δεν σημάινει ότι θα ξεφορτωθείς τους φόβους σου. Είναι να αγαπάς τον εαυτό σου ακόμα και με τους φόβους σου. Να αποδέχεσαι ότι τους έχεις και δεν τους αντιστέκεσαι. Σκέψου αυτό που θέλες να κάνεις και αναβάλλεις ή δεν τολμάς να το κάνεις. Γράψε ή πες νοητικά. «Σκοπεύω να …»

Ολοι έχουμε μια εσωτερική φωνή στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Μια φωνή που μας αμφιβάλλει, αποθαρρύνει και μας ακινητοποεί. Τι σου λέει αυτή η φωνή; Οτι δεν είσαι αρκετά ικανός, έξυπνος και ότι δεν έχεις αυτό που χρειάζεται για να πετύχεις; Οτι θα αποτύχεις και θα βιώσεις απορριψη; Οτι πρέπει να πάρείς πολλά ρίσκα;

Εχεις όμως και μια αλλη φωνή. Τη φωνή της πίστης. Εστιάσου και αφουγκράσου σε αυτή τη φωνή Ειναι τρυφερή ευγενική και γεμάτη αγάπη…

Σου λέέι ότι είσαι ξεχωριστός και ότι αξίζεις την αγάπη και προστασία του Θεού.Σε ενθαρρύνει λέγοντας σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις αρκεί να έχεις εμπιστοσύνει στον εαυτό σου.

Ξόδευε 5 λεπτά το πρωί ,το μεσημέρι και το βράδυ για να ακούς αυτή τη φωνή. Δήλωσε στον εαυτό σου ότι θα τον αγαπάς ό,τι και να συμβεί. Ό,τι και να λένε οι άλλοι. Εσύ γνωρίζεις ποιος είσαι και τι κάνεις και να μη βασίζεσαι σε αυτό που λένε αυτοί.

Δυναμικες Τεχνικές
Α) Οραματίσου τον εαυτό σου να μιλά μπροστά στους γονείς σου και να δηλώνει αυτά που σκοπεύεις να κάνει και μετά οραματίσου τον εαυτό σου να το κάνει. .

Β)Κάνε μια λίστα με 3 πράγματα που ζορίζεσαι να τα κάνεις .Συνειδητά κάνε αυτά μέσα σε μια εβδομάδα και την επομενη εβδομαδα διαλεξε κατι άλλο.

Γ) Μίλα σε κάποιο στον οποιο δυσκολευεσαι να εκφράσεις τα συναισθήματα σου.

Δ)Πάρε ένα καθρέφτη και μίλα στον εαυτό σου και δήλωσε του την αγανάκτηση σου λέγοντας .

«Μέχρι πότε θα φοβάσαι να……»

Η φωνή της πίστης σε θέλει να λάμπεις και να είσαι ξεχωριστός, διαφορετικός. Θέλει να αισθάνεσαι ελεύθερος, ασφαλής και άξιος να τολμάς ο,τιδήποτε θέλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου